marți, 2 iunie 2009

Preturi in plina ciza

Toata lumea traieste in plina criza. Vrem nu vrem resimtim cu totii aceasta stare de fapt.
Poate cel mai greu resimt criza miresele din anul acesta. Incerc sa le inteleg si sa ma implic in acesta stare de echilibru pe care incearca sa o creeze intre ceea ce si-au dorit si au visat pentru nunta lor si ceea ce se poate face cu bani putini. Din ce in mai putini... .
Tristetea mea este dubla - pe de o parte regret faptul ca nuntile incep sa-si piarda din fastul pe care il aveau in anii trecuti, desi o nunta este prin definitie un eveniment fastuos, plin de grandoare si de impresionabil si pe de alta parte regret ca printre primele lucruri la care se renunta atunci cand se reevalueaza bugetul nuntii este decorul sau o parte din acesta.
Incerc sa inteleg necesitatea absoluta a meniului bogat si diversificat, necesitatea absoluta a unei formatii de muzica "de top" care sa asigure o atmosfera incendiara, incerc sa inteleg chiar si necesitatea unui foc de artificii care dureaza 5 minute si al carui cost este de doua ori cat costul decorului. Incerc sa inteleg toate acestea. Cu greu, recunosc! Ceea ce nu inteleg este de ce se renunta asa de usor la decor sau se alege un decor deosebit de simplu, cu flori cat mai ieftine si cu elemente cat mai putine. Pentru mine este ca si cum as manca somon pe hartie de ziar. Poate e deformare profesionala, iubesc decorurile si fastul nuntilor. Pentru mine decorul este elementul esential care face toata atmosfera unei nunti sau a oricarui alt eveniment. Daca nu este pentru toata lumea asa nu este nici o tragedie. Eu sunt subiectiva si imi plac fotografiile de la nuntile in care decorul arata superb. Pana la urma acestea raman, mancarea s-a consumat si muzica s-a evaporat in aer. Fotografiile cu voi intr-un decor frumos raman pentru totdeauna! De voi depinde ce alegeti!
Dincolo de aceasta lunga introducere voiam sa postez cateva preturi orientative pentru decor - mi s-a reprosat ca nu postez preturi. Nu am facut-o pentru ca imi place sa discut cu fiecare mireasa in parte, sa vad ce isi doreste, ce buget si-a propus, ce se poate face cu banii din acel buget. Decorul nu este un produs de pe raft, sau nu in totalitate. Daca ar fi asa toate nuntile cu huse albe si esarfe aurii ar arata la fel, spre exemplu. Decorul este imbinarea intre ceea ce ati visat, ceea ce ati vazut in filme, intre ceea ce se poate face, ceea ce pot face eu ca decorator, cati bani aveti si cata importanta dati acestui element in cadrul nuntii voastre. Si peste toate aceste ingrediente adaugati multa pasiune din partea noastra si multa dragoste si prietenie pentru toate miresele. Si, sa nu uit, multa, multa munca.
Asadar, cateva preturi orientative:
- husa si esarfa - orice culoare si combinatie - 2,50 lei
- decor masa prezidiu (fara flori) - orice model din fotografiile de pe blog - 100,00 lei
- perdea lumini - orice model din fotografiile de pe blog - 300,00 lei
- aranjamente flori mese invitati- incepand cu 15,00 lei (aranjament 3 trandafiri)
- aranjament flori prezidiu - incepand cu 70, 00 lei (crizantema) sau 90,00 lei (trandafiri)
- lumanari cununie - incepand cu 400,00 lei perechea
- buchet mireasa - incepand cu 80,00 lei, in medie 150,00-200,00 lei din trandafiri
- marturii - incepand cu 1,00 lei.
Alte preturi si alte elemente de decor e bine sa le discutam fata in fata.
Va doresc alegere usoara si o nunta frumoasa.